Android neupitno ima najveći udio mobilnih uređaja na svijetu, ali androidaši nisu laki na novčaniku, od svojih se kuna, eura i dolara i dalje najlakše odvajaju korisnici iOS-a

Analitička tvrtka App Annie objavila je novi izvještaj vezano uz najpopularnije mobilne platforme Android i iOS. Ovog puta proučavali su odnos između broja ukupno preuzetih i broja plaćenih aplikacija na navedenim platformama. I dalje stoji kako se od svog novca najlakše odvajaju korisnici iOS-a.

DVIJE web stranice koje aktivno bilježe neuspjele projekte s kriptovalutama otkrile su da ih je ove godine propalo više od tisuću, piše portal TechCrunch.
 
Web stranice Coinopsy i DeadCoins zabilježile su propast više od 1000 projekata s kriptovalutama dosad u ovoj godini. Na stranicama su zabilježeni propali projekti od abandonwarea, odnosno softvera koji se više ne proizvodi, do pokušaja prijevara. Popis uključuje BRIG, lažnu valutu koju su prodavali Jack i Jay Brig, te Titanium, projekt koji je završio istragom američke Komisije za vrijednosnice i burzu (SEC).

Svi koji su upoznati sa svijetom kriptovaluta znaju da su u 2017. osim već postojećih projekata “hot topic” bili ICO-ovi. Enormne količine novca skupljene su putem tog inovativnog načina crowdfundinga. Ali 2017. izgleda kao mala beba u usporedbi s 2018. PWC i Crypto Valley Association javljaju kako je do današnjeg datuma volumen ulaganja u ICO-ove u 2018. je dvostruko veći nego onaj u cijeloj 2017.
Stvara li se “ICO bubble” ili će ljudi u potpunosti prihvatiti ovaj inovativan način skupljanja kapitala za izvršavanje projekta?