Ponedjeljak, Studeni 18, 2019
Text Size

donaldduck3                            OTVORENA  RAČUNALNA RADIONICA   

                                          "Svi smo protiv"

         

google fejs

Velike internetske tvrtke znaju više o životu privatnih osoba nego ijedna obavještajna agencija ikad, a to je opasna prijetnja za demokraciju, izjavio je bivši šef špijunske agencije GCHQ .
David Omand desetljećima je bio u središtu britanske inteligencije, započinjući karijeru u GCHQ-u nakon što je diplomirao u Cambridgeu 1969. godine i postao direktor od 1996-97.
Na književnom festivalu u Cheltenhamu u utorak, gdje je promovirao svoju novu knjigu istražujući etiku špijuniranja, predložio je da ljude treba više brinuti što tvrtke poput Facebooka i Googlea znaju o nama nego država.
"Velika objava u posljednjih nekoliko godina nije u vezi s vladinim obavještajnim agencijama, već o privatnom sektoru. Riječ je o tome da internetske tvrtke znaju više o meni, vi, svi u dvorani nego što je ijedna obavještajna agencija ikad mogla ili trebala znati za nas.
" Skandal Cambridge Analytica , način na koji se naši osobni podaci, koji se besplatno daju za uzvrat za internet na mjestu upotrebe, tako da možemo pretraživati, i tako dalje ... te se podatke monetizira, prodaje.
„To je sada osnova za političku kampanju u kojoj politička stranka može iskazivati ​​različite poruke različitim skupinama ljudi jer već znaju kakve su vjerojatne političke sklonosti pojedinca.
"Ovo je doista opasno. Mislim da je velika prijetnja demokraciji i nekontrolirana. "
Nakon što je GCHQ Omand bio stalni tajnik u matičnom uredu, a kasnije sigurnosni i obavještajni koordinator u kabinetu, prije odlaska u mirovinu 2005. godine.