Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ iz Novog Zagreba u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom donirala je u Sisku i Topuskom četiri računala djeci obitelji čiji su hranioci stradali od mina Matei Venkić i Alenu Hodžić iz Siska, Vedranu Princu, sedamnaestogodišnjem dječaku s posebnim potrebama oboljelom od autizma i Udruzi žena „IZVOR“ iz Topuskog. Vrijedne donacije Sisačko-moslavačke županije i Otvorene Računalne radionice “Svi smo protiv” iz Zagreba uručila je županica Sisačko – moslavačka Marina Lovrić i  predstojnik kabineta županice Zoran Vasić. Ovom donacijom Udruga „Svi smo protiv“ donirala je do sada na prostoru cijele Hrvatske 1392 računala.

  
Radost djece prilikom posjete i predaje donacija ne može se opisati riječima. Sedmogodišnji Alen Hodžić odmah je pokazao županici Lovrić što sve radi na računalu, koje igrice igra i da je presretan poklonom koji mu je donijela teta Marina i striček Mladen. „Stirček“ Mladen Plazibat, predsjednik Udruge „Svi smo protiv“ prisutnim predstavnicima medija rekao je kako ove donacije pokazuju da svako računalo ima svog krajnjeg korisnika i nada se kako novim Zakonom o zbrinjavanju otpada, stara računala neće završiti na smetlištima. Tim povodom pozvao je sve institucije, pojedince, tvrtke i ustanove Republike Hrvatske da stara računala proslijede Udruzi „Svi smo protiv“.
Županica Marina Lovrić dirnuta veseljem djece izjavila je kako je ovim donacijama najvažniji čimbenik bio socijalni status djece kojima su poklonjena računala. 
Županija kojoj je ona na čelu neće stati samo na ova četiri darovana računala, nego će i dalje u suradnji sa Udrugom „Svi smo protiv“ darivati djecu čiji roditelji ne mogu si priuštiti novo računalo, djecu s posebnim potrebama i Udruge koje djeluju na prostorima Sisačko-moslavačke županije.
Nakon Siska uputili smo se i u Topusko gdje su darovana još dva računala Vedranu Princu, sedamnaestogodišnjem dječaku s posebnim potrebama i Udruzi „IZVOR“. Obitelj Princ ima sedmero djece i doselila je nakon „Oluje“ iz Zagreba u Topusko. Gospođa Princ nakon uručene donacije iskoristila je priliku kako bi upoznala Zorana Vasića, predstojnika kabineta županice Marine Lovrić sa teškim životnim prilikama u kojima se njihova obitelj nalazi. Otac obitelji nije se mogao zaposliti u Topuskom pa radi u Velikoj Gorici i svaki vikend putuje obitelji u Topusko.
Vedran je autista i njemu je potreban cjelodnevni nadzor, a ona kao majka nema niti kune pomoći za uzdržavanje sina. Vedran osim što je svladao odmah rad na računala ima i hobi, a to je slaganje puzzli i u tome posebno uživa. Predstojnik Vasić obećao je obitelji Princ aktivnije uključivanje Županije u rješavanju njihovih problema. Akcija udruge „Svi smo protiv“ „Darujmo im prozor u svijet - Tisuću računala na dar” nastavlja se i dalje, a volonteri Udruge i dalje će sklapati i ugrađivati posebne softvere u računala kako bi ih približila svima, pa i djeci s posebnim potrebama. Jer u njihovom dosadašnjem iskustvu djeca koja nikada nisu progovorila niti jednu riječ, nakon što su počeli raditi na računalu počela su komunicirati sa svojom okolinom.
 
Mario Ćužić