Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“ (ORR) već punih deset godina uspješno spaja humanitarni rad i računalnu tehnologiju.

Kroz svoje projekte do sada su informatički opismenili velik broj umirovljenika i osoba s invaliditetom, te su obnovili gotovo pet tisuća otpisanih računala i darovali ih onima koji si ih sami ne mogu priuštiti. Tako su nadograđena računala svoje novo mjesto, umjesto na otpadu, pronašla na adresama siromašnih, umirovljenika, invalida i udruga diljem Hrvatske.

Proslava desete obljetnice prigodnom izložbom
Volonteri računalne radionice jednakih mogućnosti deseti rođendan svoje udruge obilježit će prigodnom izložbom u prostoru Zagrebačke zajednice tehničke kulture (Trg Žrtava fašizma 14), koja će se održati 21. i 22. listopada.

„Izložba bi se sastojala od fotografija aktivnosti udruge tijekom proteklih deset godina, i postavke razvoja računala tijekom zadnjih dvadesetak godina. Ovim putem zamolili bismo one koji imaju takva stara računala da nam ih ili posude ili poklone za tu izložbu, za koju predviđamo stalni postav u nekom budućem prostoru“, poručio je Mladen Plazibat, predsjednik ORR „Svi smo protiv“.

U planu su novi projekti
Deset godina marljivog rada nije umorilo ORR-ove volontere. Naime, iz Udruge najavljuju nastavak sa starim projektima, a u planu su i novi, tako da će njihovi volonteri i u budućnosti imati pune ruke posla.

Hrvoje Štrković
 

Kontaktirajte ORR "Svi smo protiv"
Telefon: 01 - 65 90 459
Mobitel: 091 - 50 71 011
E-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Internet: www.orr.hr