izvor: večernji list

U sklopu projekta Internet i treća dob završio je još jedan tečaj računalnih komunikacija kojeg je organizirala Otvorena računalna radionica „Svi smo protiv“. Jučer su s početkom u 12 sati u prostorijama Mjesnog odbora Travno uručene potvrde za uspješno položen tečaj. Potvrde umirovljenicima uručile su predsjednica Matice umirovljenika Grada Zagreba Marija Kalebota te Antonija Bogić iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom.

Ideju o informatičkom obrazovanju osoba treće životne dobi prema riječima začetnika projekta Mladena Plazibata, naišla je na veliki odaziv u javnosti pa već od ponedjeljka kreće edukacija nove grupe umirovljenika s područja Grada Zagreba.

Predsjednica Matice umirovljenika Grada Zagreba Marija Kalebota tim je povodom izjavila da je i ona dosta naučila kroz navedene tečaje, ali da i dalje mora učiti kako bi usavršila svoje znanje na kompjuteru. Smatra da je to jedan prozor u svijet kojeg treba širom otvoriti. Između ostalog poziva sve zainteresirane da se učlane u jednu od udruga u sklopu Matice umirovljenika.

Antonija Bogić iz Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom navela je da računalo zapravo spaja ljude, a ne da ih razdvaja i da svatko sigurno ima nekog od članova obitelji i prijatelja koji žive u inozemstvu i s kojim se mogu spojiti na ovaj način. Nadalje Internet pruža različite mogućnosti kako da dođemo do određenih informacija i da je to jedan oblik cjeloživotnog obrazovanja. [novi-zagreb.hr]